Vi har alle ansvar for egne liv..

Noen ganger innser man at man har neglisjert seg selv og sine egne behov og følelser, og utmattelsen er ett faktum. Det er lett å brenne seg ut og gå på tryne, når man ikke lytter til kroppen..Nå er rullegardinene nede, – igjen. Jeg tar meg heller en røyk under viften på kjøkkenet denne helgen. Jeg har tatt en pause. Lukket meg inne for å få hvile, gjøre det jeg trenger for meg selv akkurat nå. Prøver skyve bort tankene på alt jeg har bekymret meg over i det siste, det jeg har tenkt 24/7 på uten stopp.. Nå bare kobler jeg av, stenger helt av, stenger ute, – fordi jeg må. Forsøke komme meg i balanse igjen. Lytte til hva JEG trenger akkurat nå.

Og jeg prøver skyve bort den dårlige samvittigheten over å være så “ego” nå, at jeg tar vare på meg selv – meg selv i første rekke, ingen andre. Og det er faktisk noen ganger nødvendig med positiv-egoisme.
Noen ganger MÅ man sette seg selv FØRST, uansett omstendigheter. 

Jeg merker jeg trenger dager nå uten noen inntrykk, uten besøk, uten noe som helst annet enn meg selv å tenke på. Jeg trenger å gjøre det for min egen del. For å komme litt over enn kun å gå på sparebluss som jeg har gjort lenge nå, men ikke tatt hensyn til overhode. For det var først igår jeg satte ord på det – Jeg trenger en liten pause fra verden for å ivareta meg selv. Egoistisk? Kanskje. Nødvendig for helsen og psykens del? Absolutt uten tvil.
Så om jeg er dårlig på å svare på tlf, sms, messenger etc, så er det grunnen. Jeg prøver beskytte meg selv litt akkurat nå. Denne helgen er min. Og kun min. – Jeg skal prøve å ta vare på meg selv, puste, så godt jeg klarer.. 

Vi har alle ansvar for egne liv. Jeg har ett ansvar for å ta vare på meg selv, slik som DU har ansvar for å ta vare på DEG. Da må man noen ganger trekke seg tilbake, kjenne etter hviket behov man har, og dermed gjøre noe med det. Og NÅ velger jeg å faktisk gjør det, tenke på meg selv og ta hensyn til meg selv.

 

Jeg trenger en pause.


@Lunach ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no