Valg..

Valg.. Har vi alltid valg…? Noen ganger føles det ut som om jeg ikke har valg i situasjoner, men sett uten ifra så har man alltid valg. Og jeg vet at det ER det. – Men det føles likevel ikke ut som valg… om du forstår.
Det finnes valg man ikke ønsker å måtte ta, men man blir presset til å ta av livet selv. Valg man må ta for å overleve, rett og slett. Valg som er så vanskelig, så tøffe, så såre og vonde at de er umulige å ta nærmest, men likevel – så må man ta dem. Og stå for dem.

Det er valg jeg føler jeg kveles av. Valg jeg skulle for alt i verden ønske jeg aldri måtte ta, og jeg skulle ønske ingen her i verden måtte. Valg som er så vonde at man ikke vet om man klarer stå i dem i lengden, valg som skjærer så dypt i hjerteroten at man ikke vet om man overlever uansett hvilken vei man velger, for begge føles ut som om det tar sakte men sikkert livet av deg.
Det finnes valg, som ingen skulle måtte ta, men likevel har livet ført slik med deg at du har ingen valg i å velge. Du må ta det, og du må stå i det.

Valg. Valg er ikke alltid valg. Det er noen valg som er i nærheten av å være uutholdelige. Og følelsen av å bli kvelt for hver gang man må velge dette valget, noen ganger opptil flere ganger om dagen, det knuser hjerte i tusen biter hver gang. Og noen ganger vet jeg ikke lenger om det er verdt det.
Noen kvelder er uutholdelige. Noen kvelder tenker jeg at valg jeg har tatt gjør mer vondt enn smerten ved å gå den andre veien hadde gjort.
For hvordan velge når begge utfall av valget gjør at du skjærer deg på glasskår, hver eneste dag?
Hvilken vei er best å gå, når begge to fører til ett stup? 


Noen ganger er valgene du må ta, så nær som umulig å forholde seg til. 
Noen ganger er valgene du vet er riktige, likevel de som er med på å dra deg ned.. Er det verdt det? Likeså om du hadde valgt det stikk motsatte. Begge veier fører til – den samme intense smerten som knuser hjerte ditt litt mer og mer for hver eneste dag som går..


Noen valg er umulig for andre å forstå. Noen valg må du stå i alene. Du kan rådføere deg, du kan lytte på anbefalinger og råd. Men du står likevel ensom i det – for kun DU føler smerten. Andre kan kun forestille seg smerten du går igjennom, men de kan aldri riktig forstå.. Valg. Ikke alle valg er valg. Noen valg må tas, om man vil eller ei. Og selv om man har valgt det selv, minsker ikke det smerten du hver dag går igjennom..

@LunaCh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stinena@hotmail.no