Tanker på en lørdags-morgen..

Innafor, utafor, – ett sted midt i mellom. Forvirrende. Rotløs.. Her og nå, fortid,- fremtid, desember. Gud som jeg hater desember. Hele desember.
Setter på en kanne kaffe til, nr to nå og kl er bare 07.10, oppdager jeg må handle mer kaffe. En pose igjen og det er helg nå. Ja helg, og jeg hater helg. Ingen vikar, så M jobber hver kveld – hele tiden. Også denne helgen. Hvor mange helger på rad nå? Jeg har mistet tellingen.
Tenker hvor snill hun er, som setter alt til side fordi jeg, ubetydelige og lite viktige meg, trenger henne akkurat nå. Trenger noen.
Dårlig samvittighet, kanskje jeg burde bare avlyse, hver dag? Heller ha det vondt alene. Jeg fortjener jo det, å ha det vondt, sier selvfølelsen min til meg. M sier dog det motsatte. Tenker ofte på hvor vanskelig tillit er. Og at mennesker må være flinkere til å veie sine ord og løfter. Ikke si ting viss de ikke mener det. Det gjør vondt, det.
Tenker også at tannlegen jeg har burde hate meg, siden jeg ikke klarer (igjen) å møte opp. Og hvor langt er det ikke plutselig til Kiwi? Det virker umulig å gå ned dit akkurat nå idag. Å kjøpe kaffe, altså. Kaffe. – Men jeg trenger egentlig ikke tenke på det, for jeg “får ikke lov”. Ikke alene, fordi jeg kjøper alltid ting jeg ikke burde ha i hus. Ting som skader kroppen min. Eller, jeg gjør, og spesielt viss jeg går å handler alene. Da trigger det for mye, og jeg kommer hjem med ting som ikke står på lista…. Tenker det er ok å ha regler noen ganger, og tenker at Tilo også trenger regler. For han biter og klorer når han leker for heftig, men jeg er streng”mor”, så han slutter nok med det. For det må han lære.

Dette var stas. SÅ gøy lyd, hva..

Drikker kaffe og tenker på hvor mye jeg hater at jeg tenker så mye, og ikke minst at jeg ser og hører mer enn jeg sier høyt, later heller som om jeg ikke får det med meg noe – for å spare andre for ubehag. Ja så får heller hjerte mitt knuses litt med jevne mellomrom av alt som forblir usagt, da. Men det er jeg jo vandt til, så det går bra, det. Det går nemlig alltid bra med meg, sant? Det øver jeg meg på å slutte med å si. M sier jeg må slutte å være “flink pike”, og jeg prøver. Prøver si Nei, når jeg pleier si Ja. Bare fordi “det er enklest for den som mottar svaret”.. M sier jeg skal være ærlig, uansett hva. Selvom det ikke alltid er det svaret folk flest vil ha, spør de- så må de også tåle svaret. MEner jeg. Og likevel så svarer jeg oftest det svare jeg vet andre vil høre.
Prinsipp er noe dritt, noen ganger ass. Det samme er Høysensitivitet! Det er en gave og en forbannelse- alt på en og samme gang. Faen så mye dritt man får med seg som man skulle ønske man kunne lukke øynene og hjerte for.. Logger på TVSumo og scroller for å ikke tenke på noe, ikke høre mine egne tanker og mine ben begynner å krible, – den ene foten sovner, det samme gjør katten min, Tilo. Endelig! Han sover rett under meg, i hjørnet på sofaen. Bare se her:

Han passer på meg, og jeg passer på han. Vi er BFFS.
– Selvom han er litt krevende noen ganger, og trykker på PCen slik at jeg får mange utfordringer å fikse, som idag hadde han komt borti en knapp som snudde alt sidelengs. OMG. – Men jeg husket hva Ø fortalte meg, faktisk. Om f4 knappen. Og jeg lurer på hvordan jeg kunne huske DET, når jeg knapt husker mitt eget navn lenger.. Men Tilo, ja. Han er nesten alltid søt, han. Og aldri noe drama. – Søt og snill, dyr sårer aldri de. Man blir aldri såret, de bare ER der for deg. Jeg bare elsker dyr, hadde mennesker hatt hjerte som dyr hadde det vært en vakker verden, hva. Det hadde det..

Så var det lørdag, igjen. Og jeg håper dere får en bra, en. En bra lørdag. Ta vare på deg og de du har i livet ditt. Vi vet aldri hvor lenge vi har hverandre, så vær snill mot de du er glad i.. 
Og –
Ta vare.
🖤

Thanks girl, for letting me take care of your teddybear.
I love you!

@Lunach
🖤

Og så elsker jeg denne sangen. Kanskje fordi jeg føler meg mindre alene om å ha det slik, fordi hun beskriver akkurat det jeg føler og tenker. Teksten, takk Kesha. TAKK!

2 Comments

 1. Kristine Nilsen
  22. september 2018

  <3

  Svar
  1. lunach
   23. september 2018

   ❤❤

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no