Tanker på en torsdag morgen.

Når man er plaget med helsen, både fysisk og psykisk, og man sitter mye hjemme, da er det viktig å ha noe å sysselsette seg med. Hobbyer er viktig for meg, det har det alltid vært. Og jeg har flere.
En av de er negl-design. Jeg syns det er kjempe gøy å ordne negler med både glitter, diamanter, dotting, og klistremerker, – og absolutt leke med farger.

For noen dager siden var dette de jeg gikk for, gule negler, en rosa- med morsomme “Slider” klistermerker. Jeg har virkelig fått sansen for gult, det er en skikkelig “Glad-farge”! Det er snart vår, og jeg kan ikke si annet enn at jeg virkelig ser frem til varmere vær, grønne skoger og ikke minst: friske blomster i verandakassene mine.😍🍀☘🌷🌼🌻🌸  Jeg husker godt første gang jeg fikk høre at jeg måtte finne på noe å gjøre på rommet mitt, det var på en langtids institusjon, en pleier der sa dette til meg allerede første dagen: “Finn deg en hobby som du kan styre med på rommet, om ikke blir det mange lange dager her å bare stirre i veggen.”

– Jeg husker jeg allerede første dagen reiste inn til byen i Skien på den koselige hobby-butikken som var der, jeg kjøpte meg lerret og maling, og jeg begynte å male. Det gikk stort sett i sort og rødt, to farger som virkelig passet til verdenen jeg den gang levde i. For det var mørkt, og det var mye blod spilt.
Jeg malte mye, bilder som viste hvordan jeg hadde det – sånn egentlig. Bak masken som alltid var klistret på for å være “flink pike” i avdelingen(e).
Nå går det meste i farger, mye i hjemmet mitt går i pastell-farger. Jeg elsker det. Det er så beroligende, samtidig godt å ha farger rundt meg. De hvite veggene på sykehusene jeg har bodd på i så mange år var alltid så triste, så grå og ikke minst kalde. Jeg nekter å ha ett slik hjem igjen. Ett kaldt ett. I mitt hjem, skal det være plass til farger og lys som ikke gir meg den følelsen noensinne ever, igjen. Den følelsen av å bo på en institusjon, den vil jeg aldri kjenne på igjen..Jeg tror omgivelsene våre påvirker oss veldig mye mer enn vi vet.
Gjør man det koselig rundt seg, tenner lys, har friske blomster, passelig ryddig, da trives man jo automatisk bedre, vil jeg tro? Jeg gjør i alle fall det. Jeg har laget meg en kosekrok på soverommet, en skrivepult jeg fikk gratis, har plassert en lampe ved siden av med godt lys og kjøpt en liten kommode med tre skuffer i på Jysk, – jeg har sortert å ryddet i Scrapping-tingene mine for den store gullmedalje. Det er kun arkene jeg har igjen å sortere nå, og jeg må finne en bedre måte å oppbevare de på, – jeg vil nemlig ikke ha en eneste brett på de. Scrapping, det er en av hobbyene mine som jeg har hatt i mange mange år.

Jeg liker å skape ting, det krever både tålmodighet og tid. Noe jeg har mye av. Det er fint å se etterhvert som man klipper og limer, at det former seg mer og mer til. Det blir ett helt kunstverk til slutt. Jeg kan bruke opptil 8 timer på ett kort, og jeg syns det er 8 timer med både glede og ro..


Når helsen ikke strekker til, når man ikke makter være sosial hver dag, da tror jeg det er viktig at man klarer aktivisere seg selv med noe som gir enn en form for mestring. Alle mennesker behøver å føle på mestring, og det å ha noe å gjøre. Noe å “henge fingrene i”.. Dager blir lange om man bare sitter der..

Idag skal jeg prøve å komme i gang med ett kort, det har jeg lyst til kjenner jeg. Jeg har jo så mange fine figurer jeg har klippet ut i det siste.. Kjøpte meg forresten en (sykt dyr) saks på Clas Ohlson, men gjett om den var verdt de pengene. 200 spenn for ei saks syns jeg er mye altså, men samtidig så mye enklere det ble å klippe de små tingene, og hvor mye mer presist og finere kanter det blir.

Vell, det var litt av mine tanker på morgenkvisten.. Hehe.. 😊
Har du noen hobbyer? Hvordan får du dagene til å gå..?
😘🤗🌸💚@LunaCh.
🤗💚

2 Comments

 1. Linn Kleppa
  7. mars 2019

  Hobbier er kjekt å ha. Enig i at farger og slike ting skaper en koseligere og «varmere» følelse. 😊 Selv liker jeg godt å skrive, og kan vel si st det er én av mine hobbier. 😊

  Svar
  1. lunach
   8. mars 2019

   Hobbyer er kjekt å ha ja, enig i det:) Jeg også ser på skriving (bloggen f.eks) som en av hobbyene mine:) Har du blogg, eller skriver du for deg selv? Uansett, en god hobby <3 Klem til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no