Så var det denne tiden av året igjen..

Ja, så var vi kommet til den tiden på året igjen. Ja, den tiden hvor så altfor mange enkelt mennesker velger å gi totalt faen i kjæledyrene sine.
Mennesker som bryr seg mer om å få reise på den årlige ferien til sydlige strøk, i campingvogner og hytteturer, ja faktisk mer enn å ta vare på kjæledyret sitt! Dyrene de selv har valgt å skaffe seg, dyrene som er helt avhengige av oss for å leve, dyrene som har rett på forsvarlig stell, på tilsyn og som behøver OSS for å føle seg trygge.

Det er denne tiden på året Dyrebeskyttelsen og Mat tilsynet merker aller størst pågang, ja nå som sommeren melder sin ankomst. Det er tydelig at det er altfor mange mennesker her i Norge som blir totalt blotta for både samvittighet og ansvarsfølelse på denne tiden av året…😠
Ansvaret de selv har tatt på seg da de anskaffet seg dyret. Ansvaret de har både for dyrets velvære, for deres rettigheter, for deres LIV.
For jo, selv om det ikke er ett menneske så er det ett LIV. Ett levende vesen med ett bankende hjerte.

– Ett dyr er faktisk ikke en “bruk-og-kast” gjenstand!Tilo, katten min, var ett av disse dyrene som mennesker valgte å kaste.
Tilo, min lille skjønne skatt, ble dumpet ifjor sommer i ei vei-grøft her på vestlandet.
Der var han overlatt til seg selv, uten evne til å ta vare på seg selv. Forsvarsløs var han ute i mørket alene, liten og redd. Uten tilgang på hverken mat eller drikke. Uten det varme hjemmet han mest trolig hadde bodd i.

Syns dere som gjør dette, helt seriøst, syns dere dette er greit? Hvor i H har samvittigheten deres forsvunnet? Og unnskyld meg, men eier dere ikke skam i livet?!
– Viss du ikke bryr deg om dyret ditt, du som har tenkt å dumpe kaninen eller katten din nå i sommer. Kan du kanskje i alle fall bry deg om at det du har tenkt å gjøre, faktisk er fullstendig ulovlig her i Norge? I følge mat-tilsynet er dumping av dyr brudd på loven om dyre-velferd OG det er miljøkriminalitet! Det er faktisk helt forbudt å overlate dyr til seg selv på denne måten. Bryr du deg om det, i det minste?

Reglene er ganske enkle å forholde seg til…
1. Skal du ut å reise?
Spør noen om pass! Familie, venner eller naboer, spør om noen som skal være hjemme kan se til dyret ditt! – Vanskeligere er det faktisk ikke!
2. Får du ikke pass? Nei, da får du enten ta dyret ditt med deg, eller så får du bli hjemme. SÅ enkelt er det faktisk! 

Dyr er ikke leker for barn. Hverken hjemme, på campingplassen eller andre steder! Du KAN bare ikke anskaffe deg ett dyr, for deretter å reise og la katten/kaninen (DYRET) være igjen, alene. HUSK for guds skyld at dyr er IKKE bruk-og kast gjenstander for oss mennesker! – Tenk deg godt om før du anskaffer deg ett dyr, vit at ansvaret for deres velvære ligger i DINE hender året rundt, i mange år fremover i tid.

Ikke vær en dritt mot kjæledyret ditt i sommer.

@LunaCh 💚

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no