Nei, du er ikke mislykket!

God formiddag, fininger! 🌸😘
Bare innom for å ønske dere en så god dag som dere kan ha i den situasjonen som dere er i. 🌸🌸🌸

Og så vil jeg bare minne dere på en ting, dere.
– At uansett hva, uansett hvordan du har det i dag, hvordan du reagerer eller hvordan du føler deg. Husk for all del: Du er IKKE mislykket, du gjør INGENTING feil bare fordi du ikke er kommet dit du ønsker i livet ditt. Det er IKKE alltid så enkelt som mange skal ha det til på sosiale medier.

Noen ganger må man faktisk bare gå stegene, i sitt eget tempo, og noen ganger snubler man på veien, og vet du? Det er HELT i orden. Du er IKKE misslykket fordi du faller inni mellom, vet du hvorfor? Fordi det er slik det bare ER. Recovery tar tid, det krever alt du har i deg av styrke og krefter. Det tar tid å leges og bli bedre, og det er en prossess som DU må gå, i ditt tempo, i dine sko.. Selvom det virker som om “alle andre får det til”, så er det ikke slik i realiteten. Jeg kan love deg at tuuusenvis av mennesker rundt om i landet sitter å tenker akkurat de samme tankene som deg: “Hva er galt med meg? Siden alle andre får det til men ikke jeg! Hva er feil med meg!”

Og tro du meg, jeg tenkte de samme tankene fryktelig lenge jeg også. Altfor lenge.. Og de tankene gjorde meg ikke godt, de gjorde meg mer og mer deprimert og jeg trykket meg selv lenger ned i gjørma. Men da jeg innså realiteten, og godtok at slik ER det faktisk – og det er HELT okey, ja det var da jeg fikk det litt bedre og følte meg litt bedre med meg selv. 
Jeg sier ikke at man ikke skal strekke seg etter å bli såkalt frisk, men jeg tenker at det viktigste er ikke å bli “FRISK” i seg selv, men det å faktisk få ett liv som man kan klare å leve i. Ett liv som er levbart og som gir deg noe. En hverdag som ikke kun består av å overleve og å kjempe for å holde seg i live. Men en hverdag man trives i.
– Jeg brukte ti år av mitt liv, minst, på å tenke: “Jeg SKAL bli frisk! Jeg SKAL være den jenta som klarte det. Den som var syk men som ble FRISK. Jeg SKAL klare dette!” 

Fordi samfunnet er slik nå. Du må yte hundre prosent om ikke mer, for å ha en verdi – sett uten ifra. Selvrealisering og oppnå store ting er det som gjelder. Men vet dere? Jeg gikk så på tryne hver jævla gang, og jeg mistet håpet mer og mer jo mer jeg forsøkte å oppnå det som faktisk er for noen – umulig. For det er ikke slik for alle, at alle KAN bli såkalt “friske”. Hundre prosent. Men det som er det fine? Det er at alle har en mulighet til å få det bedre med seg selv, alle har en mulighet til å ha ett bedre og mer innholdsrikt liv – til tross for utfordringene sine. Med riktige mennesker rundt seg, og med riktig hjelp og veiledning, og sist men ikke minst: Med realistiske mål å strekke seg imot. 
Og jeg skulle virkelig ønske jeg ikke hadde kastet bort så mange år på å strekke meg etter mål som var langt ifra realitiske, og heller brukte tiden på å strekke meg etter det som jeg gjør nå: Å få en hverdag jeg selv er tilfreds med. Der jeg kan finne ro i meg selv. Være fornøyd med den jeg har blitt. Ha ett liv jeg selv klarer finne mening i, og som jeg føler gir meg ett innhold.

Det er flere som stadig skriver til meg at de føler det hjelper å lese denne bloggen, mine ord, fordi de føler det gir dem både støtte, trøst og håp.. Fordi her er det ikke noe press på å yte, ord som gjør at du føler deg mislykket, som f.eks: “DU KLARER DET, BARE DU VIL DET STERKT NOK!”. (Hadde det bare vært så lett, hva?) Nei, her inne får du ikke høre noe negativt om du sprekker og faller tilbake i gamle spor og mønster.. Nei, jeg dømmer ingen av dere, jeg vet dessverre at dere dømmer dere selv altfor hardt fra før av. Ingen er strengere mot dere enn dere er mot dere selv! Og hadde det vært så enkelt som mange skal ha det til, hadde alle vært friske og velfugrende.

Jeg er av den typen som mener at så lenge du gjør ditt beste, så er det mer enn godt nok. Å gå på tryne gjør vi alle iblant, men så lenge du reiser deg igjen? Ja da er det en seier i seg selv.
Ett tapt slag er ikke en tapt krig, mine venner! Husk for all del det!👊�💪

@lunach2 Comments

 1. Cato André Skau
  19. september 2018

  💖💖💖

  Svar
  1. lunach
   22. september 2018

   ❤❤❤

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no