Nei, det er faktisk ikke så enkelt!

Ok, dere. Vi må seriøst ta en alvorsprat. Her kommer ett litt “sytete” innlegg fra en litt irritert Luna nå, så viss dere har lyst å leve videre med dagen i “Den perfekte lykkelige verden”? Ja da anbefaler jeg deg å bare skygge banen her og nå. Trykk deg ut og gå tilbake til FB, for der er det nemlig fullstappet av “gode velmente livs-råd” som deles så hyppig, sitater som f.eks: “Velg å vær lykkelig!” og “Du er din egen lykkessmed!”“Smil til verden og verden smiler til deg”

…. etc etc. og ETC. 
Noen flere enn meg som er litt, eller mektig lei, av å få dette slengt i tryne hver eneste forbanna dag eller? For jeg må si at når jeg ser ett slik sitat spyr jeg litt i munnen av avsmak altså. Og når det i tillegg blir delt 589 ganger, ja da begynner jeg virkelig å lure på hvem disse 589 menneskene er? Og hvilken verden de lever i? For det kan umulig være den samme som JEG lever i! I en verden full av maktmissbruk, kyniske mennesker som utnytter andre til egen fordel, sykdom som tar liv, overgrep og vold mot barn og kvinner og menn, rasisme og kriminal- virksomhet, ja bare for å nevne NOE av det som skjer her i verden, og ja – dette skjer til og med her i “lille trygge Norge”. 

Det er lettest å lukke øynene for det man ikke ønsker å se, hva? Lettere å gå med skylapper foran øynene så man slipper å forholde seg til virkeligheten og livets realiteter. Og vil du det, så er det opp til deg. Vær så god, gjør det om det er det som skal til for at du har det bra med deg selv. Men for all del, ikke trykk det oppi tryne på mennesker som allerede har de tøft nok som det er.

Livet er ikke en dans på roser, og hadde det vært det? Hadde du alltids dessverre måtte tråkket på litt torner inni mellom. Noen mer enn andre. For livet er langt ifra så enkelt som mange ønsker å tro det er, noen må dessverre gå igjennom ett sant helvete og leve med ettervirkningene av de resten av livet. Mange må dessverre leve ett liv ingen skulle tro var mulig å overleve, noe blir syke og har flere dårlige enn gode dager, og selv om du mener det godt når du sender videre bilder og sitater hvor det står f.eks “Velg å vær lykkelig idag!” så tenk deg om en og to ganger! For alle har faktisk ikke den luksusen å kunne velge, og det er noe vi alle må være mer beviste på, og faktisk syns jeg vi også kan ta mer hensyn. 

Ikke alle har ett valg, og vi alle gjør så godt vi kan med de kortene vi har fått utdelt i livet. Så vær så snill, tenk deg om før du sprer videre ord til folk på vennelista di, for ord har større makt enn vi tror, så bruk den med omtanke.

@LunaCh ❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no