Middags-kaker av søtpotet!😋🙌

I går laget vi, BPA-en min og meg, disse middags-kakene som jeg er så utrolig glad i! 🍽 😍😊 Jeg har aldri laget dem før, meeeen, jeg har spist dem, haha! Jeg er nemlig så heldig som har en BPA som er veldig flink til å kokkelere, og jeg er så heldig å få smake inni mellom når hun har laget noe nytt, – eller når det er noe hun veeeet jeg liker godt (som disse kakene) så tar hun med til meg viss jeg vil ha.😍🤗 Noe jeg helt klart aldri sier nei til! hehe! Altså, de ER så gode dere!😋🍽 Skikkelig saftige og myyye gode smaker!👌

Herlighet så gøy det er å være med å lage mat!
Jeg syns det er skikkelig gøy og jeg ER så glad for at jeg utfordrer angsten min i forhold til det å være på kjøkken mer og mer, for gjett om angst-nivået stiger til topps når jeg er der. Likevel, så gjør jeg det. Er det noe jeg har skjønt, så er det at jeg kan ikke unngå ALT som skaper uro og angst, for da kan jeg til slutt ikke gjøre stort… Så igår ble det tid for å lære å lage disse, fra bunn av. Og gjett hvor glad jeg er for å ha fylt opp fryseren med disse nå!😍🙌
Toppers lørdags-aktivitet, spør du meg! (Hilsen bestemor 86) hihi!😅🙈😍

Det er en oppskrift fra bloggen Vegan-misjonen, så absolutt ALL cred til henne som har funnet opp og skapt disse herlighetene!😍👏👏 Sjekk ut bloggen hennes her, VEGANMISSJONEN, der er sykt mye god mat dere!👌😋 Og til dere skeptikerne der ute, til vegetar og vegansk mat, – ta en titt, det skader ikke! Det er jo bare gøy å smake og lære å lage nye retter! Vegansk eller ei!

Vell, dere har spurt etter oppskrifter, så here we go! 😋👌

🥣Det du behøver for ca 10 middags-kaker er:

100 gram søtpotet
80 gram kikertmel
60 gram havregryn
1 Spiseskje tandoori masala (dette krydderet er AMAZING!)
½ Spiseskje løkpulver
½ Spiseskje buljongpulver
½ Teskje bakepulver
og
2,5 dl kaldt vann


🥣Slik gjør du det:

Skrell først søtpoteten. Visp deretter kikertmelet og vannet sammen.
Deretter heller du i havregrynet, tilsetter krydder og bakepulver.
Tilsett til slutt søtpoteten og rør alt sammen godt til en røre.

(Det blir som en slags grøt-lignende ting..hehe, på Luna-språk🙈😅)

La røren stå i ca 15 minutter før du begynner steke.


Stek dem i stekepanne, ha i godt med smør/olje helt til de er gylne på begge sider.😊 (La dem steke ei stund, til du får en gyllen skorpe før du snur dem.)




Og du? Smak en mens du står å steker, de ER så god! Hihi 😍👌😋


Bon Appétit! 

Enjoy!😍👌😋

Jeg personlig elsker å spise de sammen med f.eks bulgur eller ris, og med en løksaus til, jummy! 👌😋


@LunaCh 💚

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no