Kjærlighet

Det er rart det der, Kjærlighet. Ordet føles så klisje-aktig, men samtidig så er det ett utrolig vakkert ord. Kjærlighet, smak litt på det. Det er vakkert hva?
Det finnes mange typer kjærlighet, men de aller fleste assosierer vell ordet “Kjærlighet” med kun en ting, nemlig en kjæreste. Men det finnes så uendelig mange andre typer kjærlighet. Det er ikke nødvendigvis forelskelse. Det kan være kjærlighet til dyr, til familien, til vennene dine, til og med bøker, planter, musikk og sikkert en uendelig mange andre ting.
Og noen finner den aldri, ingen steder. Mens noen overalt.


Jeg er så heldig å oppleve ekte kjærlighet hver eneste dag. Hver eneste dag føler jeg meg elsket og verdsatt, og det er en så ubeskrivelig god følelse. Samtidig på den andre siden, så tenker jeg veldig ofte at jeg ikke fortjener den, de menneskene i livet mitt som daglig fortelle meg at de elsker meg, er glad i meg, at jeg betyr noe, at jeg er verdt noe, – ikke bare med ord forteller de meg det, men også i deres handlinger.
Som når de ber meg ta på meg en jakke når jeg skal sette meg ut å ta en røyk på verandaen min, fordi solen lurer oss veldig til å tro sommeren er kommet til tross for at vi ennå er bare i April.
Når de spør om jeg har spist idag, og om jeg er sulten. Når de ser på meg med ett varmt blikk og vi bare kan være stille sammen, ligge i armene til den trygge personen å hvile – fordi hun/han vet at det er akkurat DET jeg behøver etter en dag med mye indre uro.
Kjærlighet kan være så mangt, men uansett hvordan man vender og snur på det – så er det det aller aller vakreste som finnes i denne verden. Og en så utrolig viktig følelse å kjenne på.

Det å føle seg elsket akkurat slik som man er. Og at noen ønsker å være sammne med deg, ønsker å ha deg i sitt liv, og bruker TID sammen med deg. For TIDEN er den eneste gaven du kan gi til andre som du selv aldri får tilbake. Tiden din er viktig, og du selv velger å bruke den som du selv ønsker. Og når andre mennesker velger å gi meg av sin tid, så er det av kjærlighet, og ett ønske om at jeg skal ha det best mulig i en utfordrendes hverdag.

Det er mangt og mye jeg kunne sagt, og skrivet.. Men noen følelser kan man aldri riktig klare sette ord på. Den kjærligheten jeg føler for “menneskene min”, de som er rundt meg, er ubeskrivelig. Den kan aldri riktig settes ord på, den er for sterk og for dyp for at ord kan klare å fange den opp. Og jeg føler meg så forbanna heldig.. Jeg kan si så mangt om livet mitt som absolutt ikke ble som det skulle, allerede fra jeg ble født inn i denne verden, – men denne enorme omsorgen og kjærligheten jeg føler på nå den siste tiden er det som holder meg oppe i mørket. Det er den som får meg til å ville, ønske, drømme, gir meg håp, – stay alive. Fordi det er så mye vakkert i livet, til tross for alt det som gjør så ubeskrivelig vondt.
– Kjærlighet kan redde liv, og det redder mitt DAGLIG.

Jeg er elsket. Jeg er ønsket. Og jeg er i stand til å elske, og det er en evne jeg ikke nødvendigvis men heldigvis fremdeles besitter. Jeg elsker dere, dere som daglig er enten her hos meg og holder meg trygt i armene deres og lar meg hvile og få en puste pause, dere som sender meg tekstmeldinger med små hverdags gleder, dere som spør meg hvordan jeg har det fordi dere genuint ønsker å høre sannheten. Dere som behandler meg som ett helt vanlig menneske og ser forbi alle utfordringene og arrene jeg har på sjel og kropp. Jeg elsker dere, dere som spør meg om jeg vil bli med på en biltur, eller bare ta en kaffe på verandaen eller en kjapp røyk. Dere som sender snap med god morgen hilsen, og dere som får meg til å le. Dere er de beste menneskene jeg noen sinne har møtt, – og jeg håper dere vet hvor sterk min kjærlighet til dere er, og alltid vil være. ♥

Takk. Takk for at dere ser MEG og ikke kun sykdom og sjelens arr. For ett menneske er så mye mer enn kun deres utfordringer i hverdag. Takk for all omsorg, varme, tid og kjærlighet. Dere er elsket, og ønsket!

@LunaCh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no