Kan vi ikke bare slutte nå?

Nå vil jeg snakke litt med dere om den boksen. Ja du vet, den boksen alle skal plasseres i. Du, jeg, og resten av befolkningen.
Kan vi ikke slutte å “labe” folk hele tiden?
Kan vi ikke bare få lov å være, oss selv?“Vær så snill, ikke putt meg i den boksen der, ikke en gang til!” Tenkte jeg, da jeg var på legesenteret sist. Hos en lege som knapt kjente meg, men som har møtt meg noen ganger, har hørt litt om meg, – og ble dermed overrasket da jeg fortalte henne at:
“Jeg har levd i hele 33 år på denne jorden nå. 33 ÅR, og av de 33 årene jeg har levd på denne jorden, er det kun 10 mnd i 2016 jeg har brukt ulovlige rusmidler. 1o mnd av 33 år…

Skal de 10 mnd av livet mitt, virkelig, definere resten av livet mitt? Skal de definere meg som menneske? 
Skal jeg virkelig være i DEN boksen også? I tillegg til alle andre?

Det ser slik ut ja.
Og hun ble selvsagt overrasket, hun også som de fleste andre, og beklaget seg for å ha missforstått totalt hva jeg faktisk strever med i hverdagen.
Ja akkurat som psykiateren jeg traff på ifjor i Ålesund, – som igjen, plasserte meg i denne boksen, og jeg sa akkurat det samme. 

“Åh. Jeg trodde…”
*det blir stille, leeenge…*
Jeg trodde, jeg har lest, jeg visste ikke… 
Hm, kremt
*dette ble kleint*


Ja. Så der var den. Den boksen. Og det er kun en av mange… For jaggu meg er det mange jeg skal plasseres i!
Blant annet: “rusavhengig” “selvskader” “spiseforstyrret” “traumepasient” “personighetsforstyrret” “psykisk syk” “gal” “anorektisk” osv osv.
Hvor listen slutter spør du?
Ingen steder. For den bare fortsetter og fortsetter..
Og slik er det generelt i samfunnet vårt. “Naver” “Uteligger” “alkoholiker” “hore” “arbeidsnarkoman” etc etc…

Alle skal bli satt i en boks, og der forblir man uansett om man vil eller ei, for om man endrer seg? Kjemper seg ut av ting? Vokser som menneske, blir eldre og klokere, nei det bryr ingen seg om. Du er og forblir der du en gang i tiden var men ikke lenger er, i manges øyne.
Noe jeg syns er grådig urettferdig om jeg så kan si det. Særlig ovenfor mennesker som har kjempet og vunnet over SÅ mye. Så mye DU ikke vet noenting om, for det er faktisk ikke sånn at vi mennesker deler alt på sosiale medier, og det er ikke sikkert det du hører fra naboen er realiteten, eller det en venn av en venn har fortalt ..

Mennesker må få lov å utvikle seg, komme seg videre, vokse gro og gå videre, – uten å hele tiden bli dratt tilbake i tid.

– Kan vi ikke bare få lov å være oss selv?
Kan jeg ikke bare få være “Luna”?
vi “labe” folk hele tiden..?
Puttes i en boks..?

Vi ER jo ikke sykdommen vi HAR, eller symptomene vi HAR. Eller arbeidet vi GJØR/Ikke gjør.

@LunaCh 💚

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no