Ikke alle gleder seg til påske.. DU kan gjøre en forskjell!🙏🤗


Røde-dager på kalenderen lyser imot oss nå. Noen, mange, har nok oppsparte ferie-dager tilgode også med tanke på påsken, som mange skal tilbringe med familien eller venner på hytta eller fjellet.
Helligdager og fridager er det mange av fremover, både nå i April, men også i mai og så rett etter det kommer den lange laaaange sommer-ferien som mange ser frem til.
Men ikke alle gleder seg like mye…

For mange, ja veldig mange, spesielt de som er avhengig av andre mennesker for å fungere og få dagene til å gå rundt, er dette tider vi ofte gruer oss fryktelig mye til. Tider vi synes er ekstra vanskelige. Og ikke missforstå, det er ikke fordi vi ikke hverken unner eller forstår at mennesker må få fridager og ferie, for det både forstår og unner vi alle! Det handler langt ifra om det, men det er jo ikke å legge under en stol at det blir mye uforutsigbarhet og utrygghet for mange i disse tider. – For mange blir det vikarer som ikke kjenner dem å måtte forholde seg til, og for noen får de mindre eller kanskje ingen oppfølging over en lengre periode.
Det å gå ifra å ha trygge kjente mennesker rundt seg, ha oppfølging hver eneste dag, til å få mindre eller ingen oppfølging,- gjør at mange blir sykere, får mer symptomtrykk og føler på mye uro og engstelse i hverdagen.

Det er vanskelig og skikkelig kjipt å være avhengig av andre mennesker for å få hverdagen til å gå rundt. Det er absolutt ingen ønskelig situasjon å være i. De aller fleste mennesker ønsker jo selvsagt å kunne få til alt selv, være hundre prosent selvstendig og fri!🙌
Men så er sannheten den at det er dessverre ikke oppnåelig for alle. Noen har fysiske utfordringer og noen har mentale utfordringer som gjør at man behøver hjelp til forskjellig i hverdagen.
Det er mange ulike grunner for det, og det er selvsagt da ikke uvanlig at mange kan bli litt urolig for hvordan ferie-tidene vil bli.

Det jeg tenker kan være til stor hjelp for mange der ute, og som jeg tenkte jeg kunne gi en liten oppfordring til idag nå som påsken er rett rundt hjørnet er:
Viss du kjenner noen som sliter i hverdagen, om det er en venn/venninne av deg, eller en nabo, kanskje en slektning. Noen du kjenner til. Kanskje kunne du være litt ekstra tilgjengelig/tilstede? Spørre eller invitere det menneske med på noe, eller bare sende en liten sms for å høre hvordan det går? Det er skal ikke så mye til for at noen kan føle seg tryggere, inkludert og tatt vare på!🤗🙏 Kanskje har du en ledig kveld som dere kan tilbringe sammen å se en film eller spise noe god mat sammen? Kanskje noen trenger følge til butikken, og skal du likevel ut å handle kan du vell ta med naboen/vennen din så han/hun får handlet også?
Det koster så lite, samtidig som det gir så uendelig mye!💕💚😉

Det å SE andre, være tilstede og bidra til at noen får en litt bedre påske/17 mai/sommer/jul/ osv..
Det koster ingenting å gi ett smil, en klem, eller en hjelpende hånd. Men det gir så utrolig mye for det menneske som mottar. (og du får helt sikkert like mye glede av det selv også..)😊🌈💕💚

Og til alle dere som gruer dere til påsken: Vi skal jaggu meg klare det, i år også, ikke sant?👊💪 Husker du ifjor, da du grudde deg minst like mye som du gjør nå?💁‍♀️ Vell, du kom deg igjennom den ikke sant, det VET jeg vi kan klare i år også! Sammen er vi sterkere! Du er IKKE alene!🙋‍♀️😊💚
Jeg vet det er tøft, jeg vet det er ekstra utfordrende og krevende i disse tider, men jeg vet også at vi kommer oss igjennom og ut, ja i år også. STAY STRONG, krigere. Jeg heier på dere! 👊💪🤗💕😍

@LunaCh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no