DIY – Card #Avkobling #Pustepause

Jeg har alltid likt å være kreativ, jeg synest det er en fin avkobling å lage kort eller div ting med saks og papir. Avledning fra vonde tanker/følelser er en unnvikelse, selvsagt. Men en unnvikelse er ikke bare ene og alene negativt, noen ganger så trenger man en puste pause fra smerten, – og det er helt nødvendig for overlevelse. Så ta deg en puste pause inni mellom, det er noe vi alle trenger i hverdagen, uansett hva man strever med. 

Jeg har ikke tatt frem scrapping sakene på evigheter, jeg har ikke hatt ork til stort annet enn overlevelse. Det har vært 11 mnd med konstant fokus på kun å makte hverdagen, klare meg mest mulig og best mulig selv, det har vært ett sant helvete uten stopp, – å få livet snudd opp ned og måtte lære seg å gå igjen er ikke for pyser, og det har vært en daglig kamp å bare holde ut og prøve holde fokus.
Jeg har klart det, men det har kostet alt jeg har av krefter, derfor er det kanskje ikke rart jeg kjenner meg utmattet  og uten energi igjen nå. 

Jeg tok frem sakene, men trodde ikke jeg kom til å klare lage noe. Jeg var sikker på jeg bare kom til å stirre på det som jeg så mange ganger før har gjort denne siste tiden.. Men heldigvis klarte jeg å sette meg ned å faktisk lage ett kort. Det tok mange timer, men det var mange timer med glede. Med avkobling. En puste pause. 

Resultatet ble dette:

Veien blir til mens vi går, sies det. Slik er det for meg når jeg skal lage noe også. Jeg har aldri en plan på hvordan ferdig resultatet skal se ut, det blir til langs med..

Så, viss noen forteller deg at du må stå i smerten og kjenne på den, så ja – jeg er enig i det, man kan ikke unnvike alt som er smertefullt hele tiden. MEN inni mellom så må man også det, for man skal ikke gå rundt å ha det vondt HELE tiden. Det er ikke menneskelig, det. Man har lov, og det er absolutt helt livsnødvendig, å bruke avledning og koble av inni mellom. Så liker du å lage kort som jeg gjør, eller strikke, male, ja hva som helst bare det får deg til å tenke på noe annet og får deg til å føle du kobler litt ut, gjør det.

Alle trenger en puste pause. Og alle fortjener det!

@Lunach

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no